Željko DABOVIĆ

Željko DABOVIĆ

Novi Sad/Vrbas

  • Published in UGAO

Drag mi je OEBS ali mi je istina draža

Zloupotreba emocija je klasična tehnika koja se koristi za izazivanju kratkog spoja u procesu razumnog prosuđivanja. Upotreba emotivnog registra omogućava pristup nesvesnom za implementaciju i prihvatanje ideja, želja, briga, bojazni ili prinuda, ili pak indukovanje određenih ponašanja.
Noam Chomsky: 10 strategija medijske manipulacije

Poslednjih dana, pored afere sa regularnošću nekih doktorata, u Srbiji je aktuelna tema cenzure sadržaja na internetu. Tim povodom oglasila se predstavnica OEBS-a Dunja Mijatović a na njenu izjavu reagovao je Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Republike Srbije. Kraj problema se ne nazire bez obzira na neke nelogičnosti koje prate priču oko cenzure online sadržaja.

Ayrton Senna - nešto više od šampiona

In memoriam Ayrton Senna da Silva
(21. mart 1960. - 1. maj 1994.)

„U istom trenutku kada postanete najbrži, neverovatno ste ranjivi. Jer, u jednoj sekundi sve može da nestane. Baš sve. I te dve krajnosti dovode do toga da sebe upoznajete sve dublje i dublje“, govorio je Senna.

Nije potekao iz zloglasnih brazilskih favela; kao sin bogatog veleposednika pripadao je 'privilegovanima', što je potreban ali ne i dovoljan uslov da bi se neko predstavio svetu kao što je to on učinio. No, Ayrton Senna je imao nešto više od oreola šampiona Formule 1, njemu to nije bilo dovoljno. Posedovao je neku auru magičnog realizma latinske Amerike, neke leptire koji su pratili Markesovu Remedios.

AkuzatiV - Online magazin

Back to top